Разделно хранене. Известният американски физиолог д-р М.Шелтън развивайки учението за комбинирането на храните , достига до извода че всеки вид храна трябва да се яде разделно.Той разделя храните в три основни групи : съвместими , несъвместими и неутрални .
1 Група
Белтъчини : месо - всички видове (телешко,агнешко,свинско,говеждо),птици,дивеч(всички видове),пилета,риба(всички видове),миди,сирене;яйца,кашкавал,прясно мляко(комбинира се най добре с плодовете и нетрябва да се яде с месо).
Плодове : ябълки,череши,къпини,малини,кайсии(пресни и сушени),френско грозде,грозде,лимони,грейпфрут,портокали,круши,сливи,ананас,мандарини,праскови,дини и пъпеши(най добре да се приемат отделно като плодова салата).
Подправки към салати : олио и лимони, ябълков оцет, сметанова заливка, майонеза(домашна), заместител на захарта.
Портокалов сок.
Алкохол : сухи червени и бели вина,сух пелин .
2 Група
Ядки : всички видове,освен фъстъци.
Мазнини : масло,сметана,зехтин,жълтъци,олио.
Зеленчуци : всички зелени и кореноплодни зеленчуци без картофите - аспержи, патладжани, зелен фасул,брюкселско зеле, зеле, моркови, карфиол, тиквички, кервиз, гъби, лук, спанак и др.
Семена : слънчогледово масло , сусамено и тиквено масло
Трици : житни или овесени , житни кълнове.
Заместител на захарта : стафиди или сироп от тях , мед .
Алкохол : уиски , джин , ракия , водка .
3 група
Зърнени храни : жито , ръж , ориз , царевични ядки , хляб (черен) , брашно ( 100% или 85%), овесени ядки .
Слдки плодове : зрели банани , смокини , фурми , много сладко грозде , сладки круши , стафиди .
Зеленчуци : само картофи .
Мляко : прясно и кисело , само в ограничени количества.
Подправки за салата : сладка или заквасена сметана , зехтин или олио , пресен доматен сок с олио и подправки .
Захар: небет шекер (кафява захар) , мед - в ограничени количества
Алкохол : бира , кефир .
И така ....
Неутралните хани от 2 група могат да се смесват както с храните от 1 ва така и с тези от 3 та . Препоръчително е в никакъв случай да не се смесват храните от 1 ва и 3 та група .
При усвояване на тези изисквания в ежедневното ви хранене , със сигурност можете да сте сигурни , че нито една от многобройните диети за отслабване неможе да даде по добър ефект в редуцирането на телесното тегло и в задържане на получените резултати , както от този начин на разделно хранене .
1 Група
Белтъчини : месо - всички видове (телешко,агнешко,свинско,говеждо),птици,дивеч(всички видове),пилета,риба(всички видове),миди,сирене;яйца,кашкавал,прясно мляко(комбинира се най добре с плодовете и нетрябва да се яде с месо).
Плодове : ябълки,череши,къпини,малини,кайсии(пресни и сушени),френско грозде,грозде,лимони,грейпфрут,портокали,круши,сливи,ананас,мандарини,праскови,дини и пъпеши(най добре да се приемат отделно като плодова салата).
Подправки към салати : олио и лимони, ябълков оцет, сметанова заливка, майонеза(домашна), заместител на захарта.
Портокалов сок.
Алкохол : сухи червени и бели вина,сух пелин .
2 Група
Ядки : всички видове,освен фъстъци.
Мазнини : масло,сметана,зехтин,жълтъци,олио.
Зеленчуци : всички зелени и кореноплодни зеленчуци без картофите - аспержи, патладжани, зелен фасул,брюкселско зеле, зеле, моркови, карфиол, тиквички, кервиз, гъби, лук, спанак и др.
Семена : слънчогледово масло , сусамено и тиквено масло
Трици : житни или овесени , житни кълнове.
Заместител на захарта : стафиди или сироп от тях , мед .
Алкохол : уиски , джин , ракия , водка .
3 група
Зърнени храни : жито , ръж , ориз , царевични ядки , хляб (черен) , брашно ( 100% или 85%), овесени ядки .
Слдки плодове : зрели банани , смокини , фурми , много сладко грозде , сладки круши , стафиди .
Зеленчуци : само картофи .
Мляко : прясно и кисело , само в ограничени количества.
Подправки за салата : сладка или заквасена сметана , зехтин или олио , пресен доматен сок с олио и подправки .
Захар: небет шекер (кафява захар) , мед - в ограничени количества
Алкохол : бира , кефир .
И така ....
Неутралните хани от 2 група могат да се смесват както с храните от 1 ва така и с тези от 3 та . Препоръчително е в никакъв случай да не се смесват храните от 1 ва и 3 та група .
При усвояване на тези изисквания в ежедневното ви хранене , със сигурност можете да сте сигурни , че нито една от многобройните диети за отслабване неможе да даде по добър ефект в редуцирането на телесното тегло и в задържане на получените резултати , както от този начин на разделно хранене .
Публикуване на коментар